dinsdag 6 oktober 2015

BO: Thriftshop Love: Classics


Bie uns in't durp (op de Veluwe zeggen we dat zo ja) hebben we een geweldig tweedehands boekenzaakje. Je doneert je gelezen boeken en zij verkopen deze weer door voor een super klein prijsje. Al het geld gaat naar een goed doel. Ik ben echt een sucker voor goede doelen en ben sinds twee jaar dan ook vrijwilliger bij de Hartstichting en vrijwilliger voor Hamlin Fistula Nederland. Dus zodra de fooien op mijn werk zijn geteld, storm ik naar "de Ark" om al mijn gekregen fooi uit te geven aan nieuwe, of eigenlijk oude, boeken.

Zo kwam het dat ik thuis kwam met zeven klassiekers:

Het dagboek van Bridget Jones - Helen Fielding

Het dagboek van Bridget Jones vertelt over het vrolijke leven van een jonge werkende vrouw en haar strijd tegen de overmatige consumptie van alcohol en calorieën, tegen de verleiding van de sigaret en tegen het allesoverheersende verlangen naar de Enige Echte, de ware man. 

Catch-22 - Joseph Heller

Catch-22 is een van de belangrijkste en indrukwekkendste oorlogsromans die uitgegroeid is tot een klassieker. De zwarte humor, de absurde logica en onvergetelijke personages als Yossarian, de bommenrichter die denkt dat de vijand erop uit is hem te vermoorden, en de gewiekste messofficier Milo Minderbinder, maken Catch-22 tot een onvergetelijk boek.

David Copperfield - Charles

In dit boek komen nogal wat elementen voor uit Dickens' eigen leven, en daarmee is David Copperfield waarschijnlijk de meest autobiografische roman van Dickens. David Copperfield is het middelpunt van zijn werk en het werd door Dickens gezien als zijn favoriete boek.

Woeste Hoogten - Emily Brontë

De naam van het boek verwijst naar het gelijknamige landhuis waarrond het verhaal zich afspeelt. Het vertelt de gebeurtenissen in de families Linton en Earnshaw, waarin de hoofdpersoon Heathcliff uit haat en rancune verderf zaait die doorwerkt in de volgende generaties en waar uiteindelijk bijna iedereen aan ten onder gaat.

Anna Karenina - Leo Tolstoj

De hoofdpersoon, Anna Karenina, wordt hopeloos verliefd op de jonge graaf Vronski. In het boek komen drie dramatische gebeurtenissen op een spoorwegstation voor.

Het Achterhuis - Anne Frank

Het Achterhuis is de titel van het dagboek van Anne Frank. Het is genoemd naar de bijnaam van het onderduikpand op de Prinsengracht en is het verhaal van een jong Joods meisje ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Isabel Allende - Liefde en Schaduw

Een vrouwelijke en een mannelijke journalist in een dictatoriaal geregeerd Zuid-Amerikaans land ontdekken een illegaal massagraf voor vermisten.

NOTE: Ik ben begonnen aan Woeste Hoogten van Emily Brontë, maar ik nog niet te veel verklappen wat ik er van vind. Hebben jullie onlangs nog een leuke tweedehands-vangst gehad?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten